Przed rokiem 1850 wszystko było bardziej zbliżone do natury. Nie miało miejsca zanieczyszczenie gleb, nie istniało pojęcie rekultywacji gleb. W jedzeniu nie było dodatków chemicznych i przetwórstwa chemicznego. W zaszłych czasach właściwie nie obserwowało się chorób, z którymi zmierza się dzisiejsza medycyna. Chodzi głównie o choroby cywilizacyjne: nowotworowe, autoimmunologiczne, czy idiopatyczne. Kluczowym i wiążącym słowem jest tutaj “natura”, a raczej jej brak.. Myślę, że poniższe schematy dobitnie wyjaśniają, dlaczego przestrzeganie w dzisiejszych czasach diety jest tak ważne.
Pingback: Dieta Samuraja - Okinawska, czyli kasze bezglutenowe | Moja Symbioza
Pingback: Dieta Paleo - Co jemy? | Moja Symbioza
Pingback: PROTOKÓŁ – Detoks metali ciężkich | Moja Symbioza
Pingback: PROTOKÓŁ Candida 0 - ZBIORCZY | Moja Symbioza
Pingback: PROTOKÓŁ - Candida 00 – Wytyczne i strategia | Moja Symbioza
Pingback: PROTOKÓŁ Candida 1 – Główny Atak | Moja Symbioza
Pingback: PROTOKÓŁ Candida 5 – Suplementy | Moja Symbioza