KARTA CHARAKTERYSTYKI – Naturalne Wyciągi Witaminy C (Acerola, Camu Camu)
Camu Camu dla zdrowia
ekstrakt z owoców Camu camu (Myrciaria dubia) to potężny antyoksydant o ogromnej dawce witaminy C (prawie dwukrotnie większej niż rozsławiona Acerola):
badania wykonane w Japonii wykazują, że Camu-camu może mieć silniejsze działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne w stosunku do tabletki zawierającej równoważną zawartość witaminy C
pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu naczyń krwionośnych
pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia
wzmacnia odporność – zawiera antocyjany
poprawa pamięć – zawiera serotoniny i serynę
działa silnie przeciwzapalnie – leczy reumatyzm
działa wirusobójczo (kwas galusowy) – skuteczna w przypadku opryszczki, półpaśca, czy nawet wirusa Epsteina-Barra
stosowana zapobiegawczo w arteriosklerozie
wzmaga energię i sprawność umysłową
poprawia sen i nastrój
pobudza produkcję kolagenu – chroni stawy i chrząstki – poprawia system naprawczy wiązadeł i ścięgien
spowalnia procesy starzenia – wymiata reaktywne formy tlenu
poprawia wzrok
posiada działanie antymutagenne i przeciwdepresyjne
poprawia stan włosów, paznokci, dziąseł
niweluje suchość skóry
stanowi wsparcie dla zdrowej wątroby i hamuje jej uszkodzenia, w tym regeneruje ten istotny narząd
obniża poziomu cholesterolu trójglicerydów
walczy z otyłością (spala tkankę tłuszczową)
działanie antynowotworowe
redukuje stres oksydacyjny
Jak stosować?
Postać: najlepiej sproszkowany owoc
Dawka: 1 pełna łyżeczka dziennie. Proszek rozpuść w szklance wody lub innego napoju. Dzieciom powinno się podawać połowę dawki.
Częstotliwość: 1 x dziennie, 5 dni w tygodniu – resztę pozostaw organizmowi na odpoczynek. Organizm potrzebuje zarówno czasu na naprawę jak i regenerację (ta uwaga tyczy się każdej suplementacji, ale jest zróżnicowana zależnie od suplementu)