zioło powszechnie znane jako liść życia – jest smaczne, pożywne i zdrowe
wzmacnia układ immunologiczny i nerwowy
wywiera pozytywny wpływ na narządy żeńskie i choroby weneryczne
niezwykle bogate w żelazo, dlatego też stosowane w leczeniu niedokrwistości i anemii
pomocne przy problemach trawiennych, gastrycznych, zaparciach i biegunkach
zwalcza drożdże, dlatego stosowany jest przy Candidzie
stanowi detoks dla organizmu – tonizuje narządy wewnętrzne i odtruwa krew rozcieńczając ją
używany jako lekarstwo na zimno
używany do kąpieli na swędzącą skórę
specjalnie przygotowane stanowi odtrutkę na ukąszenia węża
stosowane w problemach okulistycznych
ma pozytywny wpływ na układ nerwowy – leczy reumatyzm
zwalcza astmę i wspomaga działanie układu oddechowego
świeże liście rośliny Guaco mogą być ogrzewane i używane zewnętrznie do zabijania bakterii, leczenia ran, wysypek, zapobieganiu zakażeniom drożdży, a także łagodzą wszelkie bóle w ciele
zmniejsza kaszel, ma działanie wykrztuśne, rozrzedza śluz na oskrzelach
Jak stosować?
Postać: zioła (nie kapsułki – w większości mocno zanieczyszczone)
Dawka: 3 łyżki stołowe zalej 1 litrem wody, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 25 minut
Częstotliwość: 3 x dziennie, 5 dni w tygodniu – resztę pozostaw organizmowi na odpoczynek. Organizm potrzebuje zarówno czasu na naprawę jak i regenerację (ta uwaga tyczy się każdej suplementacji, ale jest zróżnicowana zależnie od suplementu)
Przyjmowanie: po posiłku
Czas kuracji: przy kuracjach ziółowych zaleca się stosowanie ich przez okres max. 3 miesięcy, aby organizm się nie przyzwyczaił. Po miesięcznej przerwie można do kuracji powrócić.
Działanie: immunostymulujące, detoksykujące, rozgrzewające, przeciwbólowe, przeciw nerwowe, wykrztuśne